Puretina iz jednog lonca

Uvijek sam u potrazi za brzim, jednostavnim, ali ukusnim receptima. Trebam brze ručkove koje djeca mogu sama napraviti. Ovo jedan upravo takav. Moja srednjoškolska djeca to sama kuhaju. Ovo je idealan ručak za početnike u kuhanju ili kad ste u stisci pa vam ručak mora biti brzo. Recept je tipa "sve u jednom loncu" i ručak je gotov za 30 minuta, taman koliko je potrebno da se krumpir skuha. Iako je sve brzinski, ovo jelo je jako ukusno!

Puretina s krumpirom

Najprije krumpir očistite i izrežite na manje komade (kocke ili šnitice). Krumpir imajte u pripremi kako bi cijeli recept tekao brzo.

Puretina s krumpirom

Za ovaj recept potrebni su šnicli od purećih prsa. Ja sam koristila dimljena prsa iz Purex-a. Zapakirana su kao na slici i potrebno ih je samo narezati na tanje šnite. Isto bi bilo da ste koristili svježu puretinu. 

Puretina s krumpirom

Šnitice puretine popržiti na minimalno masnoće dok se ne zarumene.

Puretina s krumpirom

Dodati narezan krumpir i nekoliko minuta pržiti zajedno s mesom. Dodati naribanu mrkvu, nasjeckan peršin, sol, vegetu, papar. Kratko pržiti kako bi povrće ispustilo svoje arome i umak bio ukusniji. Dodati žlicu ajvara.

Puretina s krumpirom

Zaliti sve s čašom vode. Vode treba biti toliko da krumpir djelomično bude u potopljen kako bi se mogao skuhati. Poklopite i kuhajte na slaboj vatri dok se krumpir ne skuha. Umak možete dodatno zgusnuti žličicom gustina razmućenog s malo vode.

Salata će uvijek pasati uz ovo jelo. Bilo koja sezonska salata će se dobro uklopiti.

Sastojci

  • 300 - 400 g purećih prsa
  • 4 - 5 krumpira
  • naribana mrkva
  • nasjeckani struk peršina
  • 1 žlica ajvara
  • sol, papar, vegeta
  • voda

Piše: Sunčica P.