Pohane bukovače

Ovo jelo je prava delicija! Koliko god izgleda banalno, vjerujte da je okus božanstven. Pohana bukovača je možda čak i najukusnija gljiva koju sam jela.

Bilo je zimsko doba i po opustjelom vrtu sam pustila da raste matovilac. Kako nisam imala nikakve druge salate pri ruci, naravno da sam ubrala par šaka tog sitnog matovilca. Ispala je nevjerojatna kombinacija okusa. Najviše volim kada nema puno namirnica na tanjuru, ali te koje jesu moraju biti kvalitetne. Ovom prilikom se upravo tako i desilo. Blagi okus svježeg matovilca sa sočnim bukovačama! Svi su zapamtili ovo jelo!

Sastojci

  • 1/2 kg bukovača
  • 2 jaja
  • malo mlijeka
  • krušne mrvice
  • sol, papar, ulje
  • matovilac
pohane bukovače

Najprije zamutite jaja i malo mlijeka, dodate malo soli. Brašna dodate toliko da nastane gušća, tekuća smjesa. Bukovače malo operete. Većim primjercima bukovača je dobro maknuti stručak jer je jako žilav i neki put se čak ne da niti pregristi. Ako su bukovače svježe, užitak će biti zagarantiran.

Bukovače ubacujete u smjesu gustog tijesta. Vadite jednu po jednu i uvaljate u krušne mrvice. Stavljate peći na jaču vatru dok ne porumene.

Uz ovo paše umak na temelju majoneze i slično.

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 3.0 (1 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/25