Juha od vrganja

Vrganji su posebna namirnica, zato je i ova juha vrlo posebna. Što jednostavnija priprema, to bolje.

juha od vrganja

Sastojci

  • 2 glavice luka
  • vrganja koliko imate
  • žlica gustina (ili 2 krumpira)
  • peršin
  • sol, papar, ulje

Luk narežete na najsitnije moguće. Malo ga izdinstate i dodate narezane vrganje. Nakon što voda iz gljiva ispari, dodajete nešto što može zgusnuti juhu. Juhe od gljiva su ipak najukusnije u varijanti krem juhe. Za tu svrhu koristim gustin, a u zadnje vrijeme sam počela zgušnjavati s pire krumpirom. Krumpir, naravno, trebate prije toga skuhati, najbolje u kori, a zatim napraviti pire. Pire dodajete na gljive i dobro miješate.  Dolijete potrebnu količinu vode (koliko ima tanjura). Juhu kuhate oko 10-ak minuta. Čim vrganji dovoljno omekšaju, juha je gotova. Juhu začinite sa soli i nasjeckanim peršinom. Sigurno ćete primijetiti kako ova juha puno ukusnije nego kad koristite kupovne gljive.

Piše: Sunčica Pećnjak



Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2019 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/23