Vrganji pizza

Ovo je prava gurmanska pizza. Najbolje pizze nemaju puno namirnica, a ovo jedna od takvih. Nema puno namirnica, ali one koje ima su kvalitetne. Trebat će vam jedan osrednji vrganj. Iako je cijena ove namirnice visoka, ipak na jedan vrganj se može zažmiriti. U podlozi sam koristila sam goveđu pečenicu. 

pizza s vrganjima

Sastojci

pizza s vrganjima

Goveđu pečenicu rasporedite preko tijesta. Goveđa pečenica ima puno jaču i ljepšu boju nego svinjska pečenica na koju smo navikli.

pizza s vrganjima

Pečenicu prekrijte vrhnjem i naribajte gaudu. Na  ovaj bijeli sloj naslažite ploške narezanog vrganja. Ploške vrganja mogu biti rezane i deblje jer će se tako aroma vrganja jače osjetiti. Vrganjima prve klase i ne treba termička obrada, odnosno poželjna je što minimalnija termička obrada. Vrganje blago posolite i popaprite. Nakapajte ih maslinovim uljem. Stavite u pećnicu na 200 °C, 10 - 15 minuta, program donjeg grijača i ventilatora.

Gauda i vrhnje će se prilikom pečenja stopiti u svijetli sloj koji obavija ploške vrganja. Aroma vrganja se fino osjeti u mliječnom sloju, a ispod izviruje crveni sloj ukusne pečenice. Sočna, gurmanska  pizza u kojoj ćete uživati!

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (2 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2021 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/21