Halloween pizza

Pizza s crnim trubama je jedna od najukusnijih pizza i izgleda prikladno za Haloween party :)). Crne trube nisu toliko cijenjene gljive, ali meni su fantastične. U sezoni ih možete naći na tržnicama po sličnoj cijeni kao što je cijena uzgojenih šampinjona. Kvaliteta crnih truba i uzgojenih šampinjona je neusporediva kao i okus. Crne trube su puno kvalitetnije i ukusnije, dok uzgojene šampinjone smatram otrovnom hranom. Sve o crnim trubama pročitajte ovdje.

 

Išla sam provjeriti kako izgleda pizza kada se šampinjoni zamijene crnim trubama. Desilo se iznenađenje. Crne trube nisu samo podigle okus ove pizze nego su dale sasvim novi smisao izrazu "pizza s gljivama". Najukusnija pizza unatrag ne znam koliko! Nisam mogla vjerovati koliko jedna izvorna šumska gljiva može poboljšati okus pizze u usporedbi s onim isforsiranim šampinjonima.

pizza s trubama

Tijesto za pizzu uvijek radim sama. Ne postoji kupovno tijesto koje bi bilo dovoljno ukusno da zamijeni vlastoručnu izradu. Nije da imam u životu vremena, baš naprotiv, ali na neke kompromise ne pristajem. Za izradu pizze koristim polubijelo brašno, suhi kvasac, sol, šećer, voda pomiješana sa malo jabučnog octa.

Sastojci

pizza s trubama

Ova pizza se radi klasično. Možete staviti šunku, buđolu ili što volite.

pizza s trubama

Mesnati dio pokriva naribana svježa gauda. Zadnji sloj su naravno crne trube koje treba malo posoliti.

 

Kao dodatak odlično će pasati i crne masline i Haloween party može početi!

pizza s trubama<

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/17