Portulak pizza

portulak pizza

Za izradu tijesta vidi članak. Kada imate spremno tijesto, dobro ga nauljite, dodajte ružmarin, majčinu dušicu, origano. Narežite svježu rajčicu i poslažite po tijestu. Malo sve posolite. Dodajte narezanu gaudu i slaninu. Uvijek malo još nauljim sve skupa, jer volim masnu pizzu. Nerafinirana ulja su važna i poželjna u ishrani. Ovaj postupak je važan za sočan okus. Pizzu stavite peći. Kad se zarumene rubovi, vadite van i dodajte isjeckani mladi portulak. Birajte mlade stabljike i isjeckajte ih prikladne komadiće

Sastojci

  • osnovno tijesto za pizu
  • ulje (nerafinirano suncokretovo)
  • ružmarin, majčina dušica, origano
  • gauda
  • slanina, špek
  • sol, papar
  • domaća rajčica
  • isjeckani mladi portualk

Portulak ima lagani, osvježavajući okus. Sadrži alfa-linolensku kiselinu koja spada u grupu omega-3 masnih kiselina. Također je bogat vitaminom C.

Pizza pripremljena na ovaj način je zdrav i ukusan obrok.

Piše: Sunčica P.



Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.018/10