Portulak pizza

portulak pizza

Za izradu tijesta vidi članak. Kada imate spremno tijesto, dobro ga nauljite, dodajte ružmarin, majčinu dušicu, origano. Narežite svježu rajčicu i poslažite po tijestu. Malo sve posolite. Dodajte narezanu gaudu i slaninu. Uvijek malo još nauljim sve skupa, jer volim masnu pizzu. Nerafinirana ulja su važna i poželjna u ishrani. Ovaj postupak je važan za sočan okus. Pizzu stavite peći. Kad se zarumene rubovi, vadite van i dodajte isjeckani mladi portulak. Birajte mlade stabljike i isjeckajte ih prikladne komadiće

Sastojci

  • osnovno tijesto za pizu
  • ulje (nerafinirano suncokretovo)
  • ružmarin, majčina dušica, origano
  • gauda
  • slanina, špek
  • sol, papar
  • domaća rajčica
  • isjeckani mladi portualk

Portulak ima lagani, osvježavajući okus. Sadrži alfa-linolensku kiselinu koja spada u grupu omega-3 masnih kiselina. Također je bogat vitaminom C.

Pizza pripremljena na ovaj način je zdrav i ukusan obrok.

Piše: Sunčica Pećnjak