Pituljice

Pituljice ili male pite, negdje sam naišla na takav naziv i nekako mi se svidjelo. Radi se o tome da se nadjev od sira zamota kao u palačinku, a rubovi su pri tome uvrnuti. Kao da dobijete malo kompaktnije palačinke sa zatvorenim rubovima. Ove sezone sam pituljice često radila za večere. Hrskavo, ukusno, jednostavno. Zimi kada nemate puno finog povrća, red padne i na ovakva jela, a zaista je ukusno. Trudite se nabaviti svježe kore, domaći svježi sir i dimljenu šunku, onda je još ukusnije!

pituljice

Sastojci

  • 1/2 kg svježeg sira (1 okrugli sir s placa)
  • 6 tankih kora za savijače (s jajima)
  • 4 jaja
  • 3 dl kiselog vrhnja
  • žličica soli
  • tanko narezana dimljena šunka
pituljice

Vilicom usitnite svježi sir. Dodajte jaja, vrhnje, malo soli i mikserom izradite glatku smjesu. Kore prereižite na pola. Svaku polovicu potpuno premažite smjesom. Zavrnite rubove sa strane kao na slici i dodajte malo šunke. Zarolajte koru u rolicu. Rolice možete peći u tavi ili u pećnici. Ukusne su na bilo koji način, jedino je pečenje u pećnici možda jednostavnije.

Piše: Sunčica PećnjakOcijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2019 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/10