Pinerli

pinerli

Sastojci

  • 1 kg glatkog brašna
  • 1/2 l mlijeka
  • kocka kvasca
  • 1,5 dcl ulja
  • 2 jaja (1 žumanjak ostavite za premaz)
  • prstohvat soli
  • 300 g svježeg sira
  • pola maslaca ili margarina
  • sezam
izrada pinerla

Od navedenih sastojaka izradite tijesto i pustite ga da se diže sat vremena.

 

Tijesto podijelite u 5 lopti i svaku razvaljajte. Razvaljano tijesto namažite maslacem i do polovice svježim sirom. Sir možete malo dodatno posoliti.

 

Zarolajte i sijecite na 5-6 dijelova.

 

Poslagati pinerle u tepsiju na masni papir i pokriti krpom. Treba ih pustiti 20-ak minuta da se opet počnu dizati.

 

Svaki pinerl premažite žumanjcem i pospite sezamom. Pecite 20-ak minuta na 180 C.

Piše: Sunčica Pećnjak



Ocijenite ovo:

prosjek 3.5 (2 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2019 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/27