Piletina na bijelo s tartufima

Ovo jelo je primjer kako jedno jednostavno jelo od piletine može postati pravi gurmanski užitak. Jelo je prikladno za svakodnevne prilike, jednostavno je i brzo se priprema. Radi se o pilećim prsima koja su zamotana u buđolu, popržena i priložena uz umak s malim dodatkom tartufa. Nevjerojatno koliko taj mali dodatak može oplemeniti jelo.

 

Tartufi su skup dodatak i možete ih kupiti u onim bočicama najmanjih dimenzija. Za ovo jelo će vam trebati količina koja stane na vrh noža. Obavezno probajte, pa dodajte još dok ne dobijete pravu jačinu arome koja vam se sviđa.

piletina s tartufima

piletina s tartufima

Pileća prsa izrezati, omotati buđolom. Koristite čačkalice ili kuharske igle kako bi lijepo zamotali komade piletine. Popržite ih na minimalno ulja da dobiju rumenu boju.

piletina s tartufima

Komade piletine izvadite van i na isto ulje dodaje sastojke za umak: vrhnje, senf, Zdenka sir. Zdenka sir će zgusnuti umak i dati dodatni okus. Posolite i popaprite po ukusu. Kada se svi sastojci dobro promiješaju i svi okusi prožmu, na samom kraju, dodajte tartufe. Vratite komade piletine i poslužite uz široke rezance.

piletina s tartufima

Ovo je ta mala bočica tartufa koja je dala poseban gurmanski užitak ovom jednostavnom i svakodnevnom jelu.

Sastojci

  • 1 pileća prsa izrezana na duguljaste komade
  • šnite buđole, onoliko koliko imate komada izrezane piletine
  • 400 ml vrhnja za kuhanje (2 mala pakiranja)
  • 2 trokuta Zdenka sira
  • 1 mala žličica senfa
  • sol, papar
  • na vrh noža tartufa

Piše: Sunčica P.