Pileće rolice

Sastojci

  • 1 veće bijelo meso
  • 12 šnita pancete
  • maslinovo ulje
  • sol, papar, malo octa

rolice

Ovo je fantastična ideja pripreme bijelog mesa. Odlično izgleda i i bez kompleksa se može naći na svečanijem jelovniku. Pripremu rolica sam vidjela na internet stranici gdje Mate Janković demonstrira izradu rolica. Savršeno i originalno. Poširana piletina će sigurno ući u mnoge obiteljske jelovnike.

 

Na maslinovim uljem nauljen komad aluminijske folije poslažite fete pancete prethodno očišćene od hrskavice i kožice. Na pancetu tada stavite istučeni pileći file kojeg začinite sa soli i paprom. Sve zajedno tada zarolajte i zatvorite u foliju da dobijete oblik bombona. Takve "bombone" potopite u kipuću vodu sa malo octa. Nakon 10-ak minuta, "bombone" izvadite iz vode, malo ohladite i odmotajte. Na zagrijano maslinovo ulje stavite rolice piletine i pancete. Kada panceta dobije lijepu koricu, meso je gotovo i spremno za serviranje.

Uz rolice odlično paše povrće i umaci...

Piše: Sunčica P.