Pileće rolice

Sastojci

  • 1 veće bijelo meso
  • 12 šnita pancete
  • maslinovo ulje
  • sol, papar, malo octa

rolice

Ovo je fantastična ideja pripreme bijelog mesa. Odlično izgleda i i bez kompleksa se može naći na svečanijem jelovniku. Pripremu rolica sam vidjela na internet stranici gdje Mate Janković demonstrira izradu rolica. Savršeno i originalno. Poširana piletina će sigurno ući u mnoge obiteljske jelovnike.

 

Na maslinovim uljem nauljen komad aluminijske folije poslažite fete pancete prethodno očišćene od hrskavice i kožice. Na pancetu tada stavite istučeni pileći file kojeg začinite sa soli i paprom. Sve zajedno tada zarolajte i zatvorite u foliju da dobijete oblik bombona. Takve "bombone" potopite u kipuću vodu sa malo octa. Nakon 10-ak minuta, "bombone" izvadite iz vode, malo ohladite i odmotajte. Na zagrijano maslinovo ulje stavite rolice piletine i pancete. Kada panceta dobije lijepu koricu, meso je gotovo i spremno za serviranje.

Uz rolice odlično paše povrće i umaci...

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/16