Pečene masline

pečene masline

Ako imate zrele masline napravite ovaj recept. Zrele masline su tamnije boje za razliku od zelenih maslina koje su faza prije sazrijevanja. Masline koje pečete moraju biti crne i malo veće. Morate ih probrati. Samo najbolje primjerke izdvojite za ovu deliciju.

Sastojci

  • zrele masline
  • krupna morska sol
  • maslinovo ulje

Vodu posoliti i zakuhati. Oprane masline ubaciti u provrelu vodu, sačekati dok voda opet proključa i odmah vaditi cjedilom.
Ocijeđene poredati u lim za pečenje i staviti u ugrijanu pećnicu (150°C) oko 15-20 minuta.
Izvaditi iz pećnice, ohladiti, dobro posoliti krupnom soli i slagati u tegle.

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 1.5 (2 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/21