Palamida iz tave

Palamidu je idealna za pripremu na tavi. Meso sve više postaje "zagađena" namirnica i sve češće zamjenjujem mesne odreske s odrescima od palamide. Palamida je divlja riba, izuzetno je kvalitetna kao i svaka plava riba. Palamida je masnija riba, pa je zaista može zamijeniti mesne odreske. Masne kiseline pogotovo omega-3 su izrazito zdrave za naše tijelo kao i svi ostali sastojci koji se nalaze u plavoj ribi.

palamida

  • odresci palamide
  • maslinovo ulje
  • grančice ružmarina
  • sol, papar, peršin i češnjak

Odreske uvaljate u brašno i pečete na zagrijanoj tavi na malo ulja. Između odrezaka stavljam grančice ružmarina kako bi riba poprimila fini miris. Vatra ne smije biti prejaka jer riba postaje krta. Na samom početku je dobro da vatra bude jaka kako se riba ne bi lijepila. Čim se riba stavi, vatru treba smanjiti. Pržite dok se riba malo zarumeni, otprilike 5 minuta s jedne i 5 minuta s druge strane. Sol i papar stavljate tek pri kraju pečenja. Začinite maslinovim ulje, nasjeckanim češnjakom i peršinom.

Jednostavna priprema je uvijek najbolja i najukusnija ako se radi o svježoj i kvalitetnoj ribi.

Piše: Sunčica PećnjakOcijenite ovo:

prosjek 4.5 (6 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.018/5