Palamida iz pećnice

Palamidu uvijek pripremam u tavi. Ono što se ne pojede taj dan, mariniram. Zanimalo me kako bi palamida ispala u pećnici. To je uvijek rizik za takvu ribu da ne bi nakon pećnice postala previše krta i suha. Ipak, ostala je dovoljno sočna, a opet fino zapečena. Izgledom je fantastična.

palamida

  • odresci palamide
  • dosta maslinovog ulja
  • 3 4 češnja češnjaka
  • 1 limun
  • 1 luk
  • peršin, ružmarin
  • sol, papar

Posudu za pečenje nauljite maslinovim uljem i stavite na dno sitno nasjeckan luk. Odreske palamide posolite i naslažite po luku. Na svaki odrezak stavite tanku šnitu limuna. Sve pospite narezanim češnjakom, peršinom i ružmarinom. Sve skupa dobro nauljite maslinovim uljem. Pecite u pećnici na 200°C. Nakon 20 minuta malo podlijte odreske uljem od pečenja. Pustite da se još malo zapeče (kojih 5 minuta), izvadite van i uživajte.

Piše: Sunčica P.