Otok torta

otok

Ovo je verzija tiramisu kolača, samo bez jaja. U tiramisu idu sirova jaja, a to se ne usudim ponuditi djeci. Upravo mi se zato učinilo pogodno ponuditi ovu verziju...

Istucite slatko vrhnje, dodajte šećer, otopljenu čokoladu. Izmiješajte. Umiješajte Mascarpone i instant želatinu (slijeditit uputstvo na vrećici).

Dno i stranice pravokutne posude obložite piškotama koje su natopljene mješavinom kave i maraskina. Premažite polovicom kreme i na nju ponovo složite natopljene piškote. Prekrijte ostatkom kreme. Ostavite u hladnjaku barem pola dana. Ovu rođendansku tortu, u principu, spremate dan ranije i samo ukrašavate na dan rođendana.

Tortu preokrenete iz zdjele na pladanj i ukrasite šlagom i kakaom. Ubrala sam par grančica čempresa i privezala ih na štapić od roštilja. To je glumilo palmu i dečki su bili oduševljeni...

 

Sastojci

  • 1 veći paket piškota
  • 2 dl jake nezaslađene kave
  • 1 dl maraskina (liker)
  • 250 g Mascarponea
  • 300 ml tučenog slatkog vrhnja za kremu + 200 ml tučenog vrhnja za premaz torte
  • 100 g čokolade za kuhanje (umjesto toga može ići 1/2 žličice cimeta i 1 vanilin)
  • 75 g šećera u prahu
  • 1 Dolcela instant želatina
  • kakao prah za posipanje

Ovo sve možete napraviti u obliku običnog tiramisu kolača. Samo umjesto čokolade stavite 1/2 žličice cimeta i 1 vanilin šećer. Umjesto čokoladne kreme imat ćete svijetlu tiramisu kremu.

Piše: Sunčica P.



Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/4