Njoki bez krompira

Sastojci

  • 800 ml vode
  • 2 žlice maslaca/margarina
  • 2 male žličice soli
  • 800 g glatkog brašna
  • pola žličice praška za pecivo
  • 1 žlica ulja
  • 1 jaje
njoki bez krompira

Na laganoj vatri, skuhajte vodu s maslacem i soli. Kada prokuha, maknite s vatre, i postepeno dodajte 300 g brašna, uz neprestano miješanje. Izmiksajte da bude bez grudica. Pustiti da se malo ohladi i premjestiti u posudu u kojoj ćete mijesiti. Dodati ulje, jaje i prašak za pecivo i sve dobro zamijesiti u homogenu smjesu. Postupno dodavati brašno, mijesiti, a kasnije istresti na radnu površinu. Ostavite oko 200 g brašna sa strane i dodajte ako bude potrebno, ali ono vam više služi za valjanje njoka prije kuhanja. Tijesto ne smije biti pretvrdo niti premekano, nego onako nježno i podatno. Ne trebate previše mijesiti, samo da se sve homogenizira. Bitno je da sve odradite brzo. Obično oblikujem zmiju i režem nožem njoke. Zakuhati vodu, dodati malo soli i ulja, ubaciti njoke u vrelu vodu i kuhati 20-ak minuta.

 

Ovi njoki su idealni uz gorgonzolu i obično ih tako radim. Od ove količine napravim tri ture njoka. Dvije zaledim, a jednu odmah skuham.

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)njoki isprobani... odlični

Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/7