Morski pas

Odresci od morskog psa su odlični i nemojte se ustručavati kada ih sretnete na tržnici. Morski pas ima bijelo, mekano, sočno meso s jednom mekanom hrskavicom u sredini. Idealno za odreske.

Na ribarnici sam kupila očišćenog i od kože oderanog malog morskog psa, oko 70 dkg. Morski pas nema klasične kosti i ima samo središnju hrskavicu. Zato i spada u hrskavične ribe poput raža i mački. Meso također ima drukčiji okus nego ostale ribe. Okus je pomalo gorkast, pa je preporuka je da se odresci drže u mlijeku. Upravo sam tako i napravila. Izrezala sam odreske, potopila ih u mlijeko i stavila u hladnjak. Ako nemate vremena, mislim da će biti dovoljno i par sati u mlijeku.

odresci od morskog psa

Sastojci

  • očišćen i oderan morski pas
  • kefir/jogurt
  • brašno
  • jaje
  • začini: curry, vegeta, papar, sol

Najprije od jaja, brašna i kefira napravite gušću smjesu. Smjesa mora biti gušća nego smjesa za palačinke. Bitno je da se smjesa zadrži na odresku kada ga ubacite u smjesu i izvadite van. Dodajte začine poput vegete, curry-ja, soli, peršina. Stavljajte odreske na vruće ulje. Odresci će dobiti predivnu zlatnu boju, a iznutra će meso ostati sočno, mekano i bijelo. 

Za prilog paše bilo koje zeleno, kuhano povrće s maslinovim uljem. Mislim da slika sve govori!

Piše: Sunčica P.