Morski pas

Odresci od morskog psa su odlični i nemojte se ustručavati kada ih sretnete na tržnici. Morski pas ima bijelo, mekano, sočno meso s jednom mekanom hrskavicom u sredini. Idealno za odreske.

Na ribarnici sam kupila očišćenog i od kože oderanog malog morskog psa, oko 70 dkg. Morski pas nema klasične kosti i ima samo središnju hrskavicu. Zato i spada u hrskavične ribe poput raža i mački. Meso također ima drukčiji okus nego ostale ribe. Okus je pomalo gorkast, pa je preporuka je da se odresci drže u mlijeku. Upravo sam tako i napravila. Izrezala sam odreske, potopila ih u mlijeko i stavila u hladnjak. Ako nemate vremena, mislim da će biti dovoljno i par sati u mlijeku.

odresci od morskog psa

Sastojci

  • očišćen i oderan morski pas
  • kefir/jogurt
  • brašno
  • jaje
  • začini: curry, vegeta, papar, sol

Najprije od jaja, brašna i kefira napravite gušću smjesu. Smjesa mora biti gušća nego smjesa za palačinke. Bitno je da se smjesa zadrži na odresku kada ga ubacite u smjesu i izvadite van. Dodajte začine poput vegete, curry-ja, soli, peršina. Stavljajte odreske na vruće ulje. Odresci će dobiti predivnu zlatnu boju, a iznutra će meso ostati sočno, mekano i bijelo. 

Za prilog paše bilo koje zeleno, kuhano povrće s maslinovim uljem. Mislim da slika sve govori!

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.018/19