Marinirana riba

pole

Obično kad vidim da su sardele friške, kupim ih više upravo zbog ovog recepta. Jedan dio ribe se pojede toplo za ručak, a drugi dio obavezno mariniram.  Ovo je odličan način konzerviranja ribe, ali meni je i izuzetno ukusan. Obožavam ribu spremljenu na ovaj način. Kao da ovim postupkom riba dobije još jednu dodatnu kvalitetu i okus.

 

Na slici sam marinirala odreske palamide, a na drugoj slici su marinirane sardele. Na isti način mariniram bilo koju ribu. Neki će možda prigovoriti da prilikom ove pripreme smrdi ocat. To i je tako, ali kad zavolite ovaj recept, to vam sigurno neće smetati.

Sastojci

  • ispržena riba
  • 1/2 dcl vinskog octa
  • malo crnog vina
  • 1 luk
  • 1 cijeli češnjak
  • peršin
  • listići kadulje
  • male grančice ružmarina

pole

Mariniranje se radi na već gotovoj, ispreženoj ribi. Obično su to ostaci gotove ribe nakon ručka.

Na maslinovom ulju kratko popržite glavicu isjeckanog luka. Dodajte narezani češnjak, peršin, malo kadulje i malo ružmarina. Obično bacim cijele listiće, bez sjeckanja. Zalijte s pola decilitra vinskog octa i decilitrom vode. Nije loše dodati i malo vina. To se sve mora kuhati oko 20-ak minuta da ocat ispari. Na kraju dodajte sol i papar. Čekate da se marinada ohladi. Ohlađenu ribu prelijete sa ohlađenom marinadom i čuvate u frižideru. Ovo je odlična večera uz krumpir, tjestenine, a dovoljan je i samo domaći kruh.

Piše: Sunčica PećnjakOcijenite ovo:

prosjek 4.0 (1 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2019 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/17