Mali bureki

Sastojci

  • 1/2 kg svježeg sira
  • 1 cijeli maslac
  • 4 jaja
  • 1/2 čaše vrhnja
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 pak kora za pitu
  • 1 jaje, 1/2 vrhnja i malo sezama za premaz

mali bureki  

Sve sastojke dobro izmiksati i začiniti po ukusu (ja stavim soli i muškatnog oraščića). Namazati jednu koru, drugu, treću i zamotati i tako dok ima kora i fila.  Rolade staviti u zamrzivač na 2 sata i kada se počnu smrzavati izrezati ih na kolutove debljine 2 cm. Ne razdvajati ih, već ih tako ostaviti u zamrzivaču. Meni su stajali u zamrzivaču sigurno nekoliko dana. Napravila sam to za vikend i zamrznula. U radnom tjednu kada vam treba večera na brzinu, ovo je došlo kao naručeno. Samo sam izvadila iz zamrzivača, malo nožem razdvojila, poslagala na masni papir. Dobro ih je malo posuti sezamom. Treba ih peći standardno dok malo ne porumene. Odlično je!

Piše: Sunčica Pećnjak



Ocijenite ovo:

prosjek 3.0 (2 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2019 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/24