Losos pastrva

Losos pastrve su velike pastrve, srodnici pastve i lososa. Slučajno sam naišla na tu ribu u ribarnici. Riba potječe s uzgajališta na Krki. Svaka od losos pastrvi je imala oko kilogram ili više. Dovoljna vam je jedna takva za cijelu obitelj. 

losos pastrva

Sastojci

  • 1 losos pastrva
sastojci za marinadu
  • maslinovo ulje
  • narezani peršin
  • 5 - 6 režnjeva češnjak
  • krupna sol
  • ružmarin
  • kriške 1 limuna

Ovo je zaista ukusna riba i kao takvoj joj treba vrlo malo začina. Ako je spremate za idući dan, najbolje ju je marinirati tako da joj u očišćenu utrobu stavite malo krupne soli, ružmarina, narezanog peršina, cijele režnjeve češnjaka i kriške limuna. Zalijete maslinovim uljem iznutra, izvana i zamotate u prozirnu foliju. Kada ste spremni ispeći ribu, najprije položite ostatak kriški limuna na masni papir. Postavite ribu na limun, dodajte još malo maslinovog ulja. Papir će spriječiti da sokovi iscure i da se riba previše isuši. Pecite je oko 20 minuta na 200 °C u papiru i još deset minuta s otvorenim papirom da se zapeče.

 

Ova riba ima lijepo narančasto meso. Nešto je skuplja od obične pastrve, ali je i bolja. Ovo jelo je definitivno za ponoviti u izvedbi roštilja. Mahune odlično pašu kao prilog.

losos pastrva

Piše: Sunčica PećnjakOcijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2019 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/19