Ledeno nebo

ledeno nebo

7 bjelanjaka istući u čvrsti snijeg. Dodati 7 žlica brašna, 7 dkg šećera, kakao i sve zajedno lagano promiješati. Staviti peći 20-ak minuta. Kad je kolač pečen preliti ga sa mlakim mlijekom.

Za kremu, žumanjke promiješati sa šećerom, brašnom, vanili šećerom i dodati malo mlijeka tako da se dobije gustoća kao da kuhate puding.
Ostatak mlijeka staviti u posudu da se zagrije i sipati pripremljenu smjesu uz stalno miješanje. Kremu kuhati nekih 10 - 15 minuta. Kremu ohladiti, ali ne do kraja. Neka ostane mlaka i tada dodati maslac i dobro sve zajedno izmiksati. Rasporediti je preko ohlađenog biskvita.
Od slatkog vrhnja napraviti šlag i staviti ga na kremu.

 

Sastojci

Tijesto
  • 7 bjelanjak
  • 7 dkg šećera
  • 7 žlica oštrog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 žlica kakaa
  • 2 dl mlijeka za preliti
Krema
  • 7 žutanjaka
  • 7 žlica šećera
  • 7 žlica brašna
  • 8 dl mlijeka
  • 3 vanilin šećera
  • 1 cijeli maslac
  • 3 dl slatkog vrhnja za šlag

Piše: Sunčica P.



Ocijenite ovo:

prosjek 4.46 (11 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/5