Kupus složenac

kupus složenac

Ovo je odličan recept pripreme kupusa. Kupus se kuha na pari i to je način da što više sačuvate njegova ljekovita svojstva. Meso sam napisala po izboru. Ja sam za ovu priliku imala češnjovke, ali vi možete upotrijebiti što god vam drago. Uz kupus odlično paše svinjetina, ali i janjetina. Janjetina bi bila moj prvi izbor.

Sastojci

  • 1,5 kg mladog kupusa
  • 2-3 luka 
  • pelati rajčice
  • meso po ukusu
  • mast, sol
  • meso po ukusu
  • šalica vode

 

Meso koje imate kratko popržite, da uhvati koricu. Kupus prerežite na pola, izvadite tvrdi korijen, a ostatak ponovo režite na polovine i četvrtine. Bitno je da su komadi krupni i konkretni. Na meso poslažite grubo isjeckan kupus. Na kupus ponovo položite red mesa, pa opet na kraju kupus. Krupno narezan luk stavite na kupus. Pustite da sve skupa zakuha na jačoj vatri. Smanjite vatru na nisku, dodajte sol, malo rajčice pelati i šalicu vode. Sve skupa pustite da polako kuha na pari 15-ak minuta (dovoljno da kupus omekša).

 

Važno da ništa ne miješate, kuhate poklopljeno i što manje zavirujete ispod poklopca. Dobit ćete povrće koje je ukusno skuhano i neraspadnuto. Svi okusi se odlično prožimaju i nadopunjuju. Ovo mi je najdraži način pripreme kupusa! Čak mogu reći da na ovakav način i uživam u kupusu kao namirnici.

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 4.67 (3 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.018/23