Kelj na češnjaku

Nedavno me kolegica podsjetila na jedno staro jelo. Radi se o kombinaciji kelja i krumpira s češnjakom. Ovaj prilog se prije često radio, barem se tako sjećam iz djetinjstva. 

kelj na češnjaku

Sastojci

  • glavica kelja
  • 4 krumpira
  • nekoliko režnjeva češnjaka po ukusu
  • maslinovo ulje
  • sol i papar

kelj na češnjaku

Kelj se teško pere zbog naboranih listova. Zato strgam vanjske listove i cijelu glavicu kelja potopim u loncu vode zajedno s krumpirom. Voda se ionako baca, a s njom i sve moguće nečistoće. Dakle, kelj i krumpir stavite zajedno da se kuhaju u vodi.

 

kelj na češnjaku

Čim kelj malo omekša, izvadite ga van da se hladi.

 

kelj na češnjaku

Izrežite češnjak na sitno, a kelj na rezance.

 

kelj na češnjaku

Na maslinovom ulju popržite češnjak i dodajete narezani kelj. Taman će za to vrijeme i krumpir biti kuhan pa i njega dodajte kelju. Sve još dodatno začinite maslinovim uljem.

 

Ovakav kelj odlično paše uz mesna jela ili jednostavno uz kajganu ili jaja.

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (2 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.018/11