Krumpir na pole

U doba mladog krumpira, vrlo često napravim ovakvu večeru. Svi vole mladi krumpir iz pećnice. Kombinirate s različitim povrćem ili sirom i tako uvijek osvježite ovo jelo

pole krumpir

Sastojci

  • 1,5 kg krumpira
  • narezana slanina
  • salata, rikula ili slično

Krumpir s korom dobro operite, narežite na pola i pecite u pećnici oko pola sata. Onoliko koliko imate polovica krumpira, toliko narežite šnita slanine. Slaninu režite na malo veće šnite, jer će se ona prilikom pečenja skupiti. Slaninu dodajte pred kraj pečenja krumpira i zapečete je samo malo da postane hrskava. Pripremite salatu i pole položite usred takve salate. Dobili ste izvrsnu večeru. Večera koja nema puno mesa, a obiluje povrćem.

Piše: Sunčica Pećnjak



Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2019 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/9