Krašuljci
Krašuljci su oni Kraš keksi u vrećicama. Na ovaj način možete napraviti vlastitu domaću verziju. Možete se igrati sa sastojcima i stalno ih prilagođavati svom ukusu. Domaći keksi su ipak puno kvalitetniji od kupovnih. Uvijek sam voljela ovakav neuredan, brzinski tip keksa koji ostavlja mogućnosti varijacijama. Jako su ukusni i friški i hladni.
Sastojci
- 3 jaja
- 20 dag šećera
- 1 omekšali maslac
- 1/2 kg glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- na vrh noža soli
- 10 dag bijele, nasjeckane čokolade
- 10 dag mliječne, nasjeckane čokolade
- 10 dag nasjeckanih oraha ili lješnjaka.
Priprema
Miksati 3 jaja, 20 dag šećera, 1 omekšali maslac. U posudu staviti 1/2 kg glatkog brašna, 1 prašak za pecivo i na vrh noža soli. Promiješati pa u to dodati smjesu s jajima. Mijesiti rukama. Na kraju umiješati 10 dag bijele i 10 dag mliječne, nasjeckane čokolade. Po želji dodati i 10 dag nasjeckanih oraha ili lješnjaka. Sa žlicom vaditi na papir i peći 10 min na 180 °C. Bit će mekano pa pustiti da se malo ohladi prije vađenja iz pleha.
Piše: Sunčica P.