Krašuljci

Krašuljci su oni Kraš keksi u vrećicama. Na ovaj način možete napraviti vlastitu domaću verziju. Možete se igrati sa sastojcima i stalno ih prilagođavati svom ukusu. Domaći keksi su ipak puno kvalitetniji od kupovnih. Uvijek sam voljela ovakav neuredan, brzinski tip keksa koji ostavlja mogućnosti varijacijama. Jako su ukusni i friški i hladni.

krašuljci

 

Sastojci

  • 3 jaja
  • 20 dag šećera
  • 1 omekšali maslac
  • 1/2 kg glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • na vrh noža soli
  • 10 dag bijele, nasjeckane čokolade
  • 10 dag mliječne, nasjeckane čokolade
  • 10 dag nasjeckanih oraha ili lješnjaka. 

Priprema

Miksati 3 jaja, 20 dag šećera, 1 omekšali maslac.  U posudu staviti 1/2 kg glatkog brašna, 1 prašak za pecivo i na vrh noža soli. Promiješati pa u to dodati smjesu s jajima. Mijesiti rukama. Na kraju umiješati 10 dag bijele i 10 dag mliječne, nasjeckane čokolade. Po želji dodati i 10 dag nasjeckanih oraha ili lješnjaka. Sa žlicom vaditi na papir i peći 10 min na 180 °C. Bit će mekano pa pustiti da se malo ohladi prije vađenja iz pleha.

Piše: Sunčica P.