Koštica avokada u salati
Avokado je odlična namirnica za salate. Njegova masna i kremasta struktura dat će punoću okusa i zaokružiti svaku salatu. Dodavanje avokada pomaže apsorpciju nekih vitamina i minerala koje unosimo. Postoje vitamini koji su topivi u masnoći te trebaju masnoću kako bi se uspjeli otopiti i apsorbirati u organizam. Avokadu u najvećem postotku sadrži masti. Zato je avokado idealna namirnica za salate. Dodavanje avokada salati ubrzava apsorpciju antioksidansa.
Najzanimljivija stvar u ovoj salati je koštica avokada. Naime, avokado kada ga izrežete, brzo oksidira i gubi lijepu boju. Sačuvajte košticu i stavite je na sredinu gotove salate. Ako salatu ne poslužujete odmah ili ako vam ostane za poslije, avokado neće pocrniti i promijeniti boju. Iako nisam vjerovala, probala sam i zaista je tako. Čak nisam dodavala ocat niti bilo kakve dodatke. Htjela sam vidjeti da li trik zaista radi i evo potvrđujem da je zaista tako.
Sastojci
- sezonska salata
- 1 avokado, mekan, narezan
- maslinovo ulje
- jabučni ocat
- malo soli
Priprema
Očistite zelenu salatu, možete dodati koji luk, rajčice ili što god sezonsko imate. Na kraju dodajte zreli avokado. Izvadite s malom žlicom mekani dio avokada. Dodajte malo maslinovog ulja, jabučnog osta i soli. Košticu avokada stavite na sredinu gotove salate,
Piše: Sunčica Pećnjak