Koleslav salata

Koleslav salata je odlična salata uz mesna jela, a pogotovo burgere. Izgleda atraktivno zbog boja crvenog i bijelog kupusa te narančaste mrkve. Umak je taman nešto što ide uz burgere na bazi majoneze, senfa, vrhnja i začina. Mala količina sitno nasjecakne jabuke će dati dodatnu svježinu ovoj salati. Jabuku dodajte po ukusu.

salata od rikule

Sastojci

  • pola glavice zelenog zelja
  • pola glavice ljubičastog zelja
  • 2-3 srednje mrkve
  • 1/2 jabuke, po želji
Umak
  • 100 g majoneza
  • 150 g kiselog vrhnja ili jogurta
  • 2 žlice jabučnog octa ili limuna
  • 1 žlica senfa
  • 1 žličica meda,
  • po želji sol i papar

Priprema

Kupus naribajte rezačem za zelje ili tanko isjeckajte nožem. Ogulite i naribajte mrkvu.

U zdjeli pomiješajte majonezu, jogurt, jabučni ocat, senf, med, sol i papar. Začine prilagodite svom ukusu.

Salati dodajte umak i dobro promiješajte. Poslužite odmah ili ohladite u hladnjaku.

Piše: Sunčica Pećnjak