Koleslav salata
Koleslav salata je odlična salata uz mesna jela, a pogotovo burgere. Izgleda atraktivno zbog boja crvenog i bijelog kupusa te narančaste mrkve. Umak je taman nešto što ide uz burgere na bazi majoneze, senfa, vrhnja i začina. Mala količina sitno nasjecakne jabuke će dati dodatnu svježinu ovoj salati. Jabuku dodajte po ukusu.
Sastojci
- pola glavice zelenog zelja
- pola glavice ljubičastog zelja
- 2-3 srednje mrkve
- 1/2 jabuke, po želji
Umak
- 100 g majoneza
- 150 g kiselog vrhnja ili jogurta
- 2 žlice jabučnog octa ili limuna
- 1 žlica senfa
- 1 žličica meda,
- po želji sol i papar
Priprema
Kupus naribajte rezačem za zelje ili tanko isjeckajte nožem. Ogulite i naribajte mrkvu.
U zdjeli pomiješajte majonezu, jogurt, jabučni ocat, senf, med, sol i papar. Začine prilagodite svom ukusu.
Salati dodajte umak i dobro promiješajte. Poslužite odmah ili ohladite u hladnjaku.
Piše: Sunčica Pećnjak