Krumpir salata s hrenom
Ako želite malo osvježiti klasičnu krumpir salatu, ovo je idealan način. Dodatak hrena izuzetno podiže i osvježava ovo jelo. Umak se radi od kefira, majoneze, hrena i raznih začina. Ako sami radite kefir, onda je ovo još jedno jelo gdje kefir izuzetno paše. Odlično ide uz bilo koje meso.
Sastojci
- 1 kg krumpira
- 1 vezica peršina
- 200 g kefira ili jogurta
- 60 g majoneze
- 2 češnja češnjaka
- 3 žlice hren umaka
- sol , papar
Priprema
Krumpir očistite, ovisno o veličini prerežite na pola ili četvrtine tako da budu iste veličine. Skuhajte krumpir, procijedite i kratko ohladite.
U većoj posudi pomiješajte sitno narezani peršin, kefir, majonezu, protisnuti češnjak i hren. Umak posolite i pospite mljevenim paprom. Dodajte ohlađeni krumpir i sve dobro promiješajte. Uvijek je dobro malo pričekati da se svi okusi prožmu.
Piše: Sunčica Pećnjak