Krumpir salata s hrenom

Ako želite malo osvježiti klasičnu krumpir salatu, ovo je idealan način. Dodatak hrena izuzetno podiže i osvježava ovo jelo. Umak se radi od kefira, majoneze, hrena i raznih začina. Ako sami radite kefir, onda je ovo još jedno jelo gdje kefir izuzetno paše. Odlično ide uz bilo koje meso. 

Krumpir salata s hrenom

Sastojci

  • 1 kg krumpira
  • 1 vezica peršina
  • 200 g kefira ili jogurta
  • 60 g majoneze
  • 2 češnja češnjaka
  • 3 žlice hren umaka
  • sol , papar

Priprema

Krumpir očistite, ovisno o veličini prerežite na pola ili četvrtine tako da budu iste veličine. Skuhajte krumpir, procijedite i kratko ohladite.

U većoj posudi pomiješajte sitno narezani peršin, kefir, majonezu, protisnuti češnjak i hren. Umak posolite i pospite mljevenim paprom. Dodajte ohlađeni krumpir i sve dobro promiješajte. Uvijek je dobro malo pričekati da se svi okusi prožmu.

Piše: Sunčica Pećnjak