Kilerica

Izraditi snijeg od bjelanjaka i šećera. Dodati mljevene orahe i tom smjesom premazati 4 oblatne. Mazati preko rupičaste strane oblatne. Oblatne staviti na obrnutu stranu protvana i peći na 200 stupnjeva nekoliko minuta, dok smjesa na oblatni ne dobije žućkastu boju. Oblatne neće biti ravne, ali neka vas to ne brine – to ćete kasnije riješiti. Za fil je potrebno na pari izraditi žumanjke i šećer. Kada se to zgusne, dodati kavu i otopljenu čokoladu. Još malo raditi na pari. Izgledat će malo rijetko, ali hlađenjem će se stegnuti. U hladno dodati izrađeni margarin, odnosno maslac.
Fil podijelite na četiri dijela. Mazati oblatne i slagati jednu na drugu, ali zadnju oblatnu ne mazati odmah filom već preko nje staviti papir za pečenje i neki protvan na koji ćete staviti nekoliko knjiga da se Kilerica izravna. Kada se sve lijepo poravna nanijeti fil i na zadnju oblatnu i posuti mljevenim orasima.
Kolač režite u trake.

Sastojci

Biskvit
  • 7 bjelanjaka
  • 260 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 210 g mljevenih oraha
  • 4 oblatne
Krema
  • 7 žutanjaka
  • 210 g šećera
  • 5 žlica skuhane jake crne kave
  • 100 g čokolade
  • 1 maslac

Piše: Sunčica P.