Keksići s nutelom

Ovo je verzija linzer keksa punjenih s nutelom. Djeca najviše vole baš te!

linzeri

Sastojci

  • 250 g oštrog brašna
  • 150 g tostiranih mljevenih lješnjaka
  • 80 g šećera
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 200 g Rama margarina
  • 1 jaje
  • Nutela

Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, šećer, vanilin šećer, i mljevene bademe. Dodajte jaje i margarin pa umijesite tijesto. Ostavite da odstoji 30 minuta na hladnom mjestu.

 

Razvaljajte tijesto na tanko pa utisnite kalupe. Najbolji kalupi su oni koji odjednom režu keks sa rupicom i keks bez rupice, u paru. Na taj način ne morate brojati kako bi imali jednak broj keksa s rupicom i bez. Kekse položite na masni papir i pecite na 170 °C 10-ak minuta. Ovi keksi moraju ostati svijetli. Zato se peku na nižoj temperaturi i čim malo počnu mijenjati boju, vade se van. Pustite ih u tepsiji da se malo hlade, a onda kekse bez rupice premažite nutelom i spojite ih s keksima koji imaju rupicu.

Piše: Sunčica P.