Karpati

Nije teško zaključiti zašto se ovaj kolač zove Karpati. Ime je zbilja originalno i savršeno mu odgovara. Pojednostavljena verzija princes krafni s dodanim voćem. Ako volite kremaste kolače, a izrada princes krafni vam je prekomplicirana, ovo je recept za vas! Čak je i bolje od princezica jer ima i dodanog voća koje daje svježinu ovom desertu.

karpati

Sastojci

Tijesto
  • 5 jaja
  • 125 g maslaca (pola maslaca)
  • 2 dl brašna (1 čaša )
  • 2 dl vode (1 čaša )
  • na vrh noža soli
Krema
  • 3 vanilija pudinga
  • 1 l mlijeka
  • 3 čvrsta jogurta
  • 2 dl šećera (1 čaša )
  • 1 cijeli maslac

karpati

Priprema

Vodu i maslac kuhati dok ne provri. U to dodati 2 dl brašna i malo soli. Samo promiješati da postane jednolična masa, ne treba kuhati.

 

Prebaciti u plastičnu posudu i odmah dodavati jedno po jedno jaje. Ne morate čekati da se ohladi.

 

Zagrijte pećnicu. Tanko namazati pola kreme na papir za pečenje u velikoj tepsiji (za pećnicu) i peći oko 20 min na 220°C. Isto napraviti i s drugim dijelom kreme kako biste dobili dvije kore.

 

Skuhajte puding s 2 dl šećera u 1 l mlijeka. 2. U ohlađeno dodajte maslac.

 

Izmutite 1/2 l šlaga. Voće iz kompota narezati na manje komade. Možete koristiti marelice, kruške, višnje, što god volite iz kompota.

 

Slagati: kora, krema, voće, šlag, kora Gore posipati šećerom u prahu.

Piše: Sunčica P.