Kako očistiti lignje

kako očistiti lignje

Nožem presijecite lignju odmah iznad oka. 

kako očistiti lignje

Uzmite prerezane krakove i u samoj sredini, između krakova, pronađite zub. Zub lignje je tvrdi dio pa ga je bolje maknuti nožem.

kako očistiti lignje

Lignju uhvatite rukom ispod očiju i pokušajte izvući unutrašnjost lignje. Ako su lignje bile zaleđene, onda je njena unutrašnjost vjerojatno slijepljena. Prije potezanja je dobro malo odvojiti unutrašnjost od stijenki.

kako očistiti lignje

U stijenci lignje nalazi se prozirna kost. Vidjet ćete njen vršak kako viri, a osim toga da se i napipati. Malo je odlijepite nožem od stijenki i potegnite prema van.

Lignju ne morate previše prati, tek toliko da se opere od čišćenja. Ako slučajno imate svježe jadranske lignje, one se niti ne čiste. Samo se dobro posole iznutra i izvana i stavljaju na žar. Kost se jednostavno vadi pri kraju pečenja.

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 3.0 (1 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.018/13