Juha iz vrta

Sastojci

  • povrće iz vrta (šaka mahuna, 3-4 mrkve, peršin, celer, tikvica...i slično)
  • 1 luk
  • maslinovo ulje
  • 2 žlice griza
  • sol
juha od cikle

Vrlo često na ovaj način pripremim razne juhe od povrća. Razlika je samo u sezoni i koje je povrće dostupno. U zimskom periodu je to juha od mrkve i malo usoljenog povrća za juhu. Sada, u ljetnoj sezoni, izbor povrća je toliko velik, da se ne možete ni odlučiti što biste  stavili u juhu. Što god volite stavite, ne možete promašiti. Povrće koje sam za ovu priliku upotrijebila, bilo je iz mog vrta i htjela sam ga maksimalno iskoristiti.

 

Na maslinovom ulju kratko zapržite nasjeckani luk. Dodajte nasjeckanu mrkvu i mahune. Na sve to dodajte 2 žlice griza, sol, domaću vegetu (ako imate) i kratko promiješajte. Ulijte količinu vode koja vam je potrebna za juhu. Dodajte stabljike celera i peršina. Čim povrće omekša, juha je gotova. Stabljike celera i peršina, izvadim i izmiksam štapnim mikserom. Da se radi o kupovnom povrću, vjerojatno to ne bih radila i stabljike bih bacila. Ovog puta sam željela maksimalno osjetiti sve okuse mladog povrća iz vrta. Juha je bila prava okrepa i lijek!

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2019 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 19.121/19