Juha od bundeve

Juha od bundeve je brzinska i zdrava juha za zimske ili jesenske dane. Ne volim kašaste juhe i više sam od onih koji vole da "nešto pliva".

Zato na tržnici kupim bundevu izrezanu na rezance i odmah od toga spremam juhu.

Sastojci

  • 0,5 kg rezanaca bundeve
  • 3 - 4 režnja češnjaka
  • malo maslinovog ulja
  • 2 krumpira
  • žlica gustina
  • bučino ulje ili kiselo vrhnje
  • sol, papar, tucana ljuta paprika

Na maslinovom ulju kratko popržite narezani češnjak. Dodajte krumpir izrezan na male kockice i dinstajte na srednjoj vatri. Dodajte tucanu papriku, sol i na kraju rezance bundeve. Bundeva mora omekšati i tek onda dodate žlicu gustina. Malo promiješate i dodajte vode koliko je potrebno za juhu. Čim krumpir bude kuhan, sve je gotovo. Servirate uz žlicu kiselog vrhnja ili pokapajte bučinim uljem.

juha od bundeve

Piše: Krešimir Pećnjak



Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2018 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/4