Jetreca u omotu

Priprema

  1. Jetreca malo posoliti i začiniti curryjem. Ostaviti oba režnja i srce.
  2. Omotati sa špekom i pričvrstiti čačkalicom, tako da ona prođe i kroz jetreca i na kraju kroz srce, tako će sve biti čvrsto.
  3. Popržiti omote na masti s obje strane par minuta i izvaditi iz tave. 
  4. Sitno narezati luk, poriluk, celer i češnjak i popržiti na toj istoj masti. Uliti vodu, dodati papriku i rajčicu i pirjati sve dok ne omekša.
  5. Usitniti sve mikserom, posoliti i dodati omote. Kuhati oko 15 minuta na laganoj vatri. Povremeno protresti posudu. Dodati lišće peršina. Može se dodati još vode ako je pregusto.

jetrica u omotu

Sastojci za 3 osobe:

  • 9 komada pilećih jetreca
  • 9 tankih šnita dimljenog špeka, dosta širokog, tako da su šnite dulje od 15 cm, neka vam narežu u mesnici
  • 1 žličica curryja
  • 3 žlice domaće svinjske masti
  • 1 veliki luk
  • 100 g poriluka, više bijeli dio
  • 3 češnja češnjaka
  • 100 g korijena celera
  • 1 žlica paprike u prahu
  • 100 ml koncentrata rajčice ili domaće pasirane rajčice
  • oko pola l vode ili više, po želji
  • sitno narezano lišće peršina
  • sol

Savjet:

Prilog može biti pire od povrća. Tu ne mislim na pire od krumpira, jer krumpir nije LCHF namirnica, može se jesti ako se nema problema s viškom kilograma i ako je krumpir domaći. Količina krumpira mora biti puno manja od količine mesa. Pirea od povrća može biti (a i treba) duplo više od mesa (kad bismo stavili na vagu).

Piše: Sanja Bregović



Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2018 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/9