Jabuke u lisnatom

Jabuke u lisnatom je jedan jednostavan i prefin recept. Radi se o jabukama posutim smeđim šećerom i cimetom te omotanih trakama lisnatog. Prilikom pečenja, jabuke puste mirisni sok koji se pomiješa sa mirisom cimeta. Lisnato tijesto se također natopi tim mirisima, a izvana ostaje hrskavo. Banalno i jako ukusno.

jabuke u lisnatom

Sastojci

  • 5 većih jabuka
  • šećer i cimet za posipanje
  • 3 role gotovog (izvučenog) lisnatog tijesta

Priprema  

Jabuke operite i oljuštite koru. Ne morate ljuštiti ako je jabuka organska. Svaku jabuku prerežite vodoravno na 3 dijela. Dobit ćete 3 kružne ploške. Svakoj ploški izdubite centralni, kružni dio koštica. Najlakše je to napraviti kružnim čepom. Pospite ploške smeđim šećerom i cimetom. 

 

Lisnato tijesto izrežite na trake od oko 1,5 cm debljine. Svaku plošku jabuke krenete oblagati trakama. Rukama kidate trake i sve ih spajate u centru jabuke. Na kraju sve pospite ostatkom šećera i cimeta. Pecite na 180 °C dok lisnato ne porumeni.

Piše: Sunčica Pećnjak