Hladna juha od tušta

Hladne juhe su rješenje za dane ekstremnih vrućina. Juha od tušta je u tom smislu pun pogodak. Tušt kao biljka odlično podnosi vrućine i kada druge biljke jedva preživljavaju od suše, tušt je zelen i bujan. Pun je vode i slankast i zato je odličan za organizam baš u doba vrućina. Raste između ostalog povrća i štiti zemlju od sunca i isušivanja. Mnogostruke su koristi od ove biljke. Pustila sam da se razmnoži po vrtu. Nisam požalila jer sam  imala odlične, hladne juhe na meniju.

portulak, tušt

Juhu treba pažljivo soliti jer je sama biljka slankasta. Upotrebljavam morsku sol koja nije rafinirana, pa sam ovdje stavila cvijet soli. Cvijet soli je pun minerala koji obogaćuju ovo jelo. Priprema je jednostavna da jednostavnija ne može biti: sve sastojke stavite u blender i gotovo. Juha ima pomalo ljutkast okus po češnjaku i to mi odlično odgovara.

Sastojci

  • 200 g zelenih i mladih dijelova tušta
  • nekoliko češnjeva češnjaka po ukusu
  • 2 manja krastavca
  • cvijet soli
  • 1/2 dl maslinovog ulja
  • 1/2 čaše hladne vode

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2019 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 19.121/2