Gulaš od purećeg zabatka

Gulaš od purećeg zabatka spada među najbolje gulaše koje sam probala. Meso purećeg zabatka je mekano i malo masnije te je zato idealno za gulaš. Uz prave začine, dobit ćete izuzetno ukusan ručak.

Sastojci

  • 1 pureći zabatak
  • 2 veća luka
  • 1 mrkva
  • 2 dl bijelog vina
  • 2 žlice brašna
  • začini: sol, papar, domaća vegeta, slatka mljevena paprika, ljuta tucana paprika
gulaš

Pureći zabatak očistite od kože i iskoštite ga. Preostalo meso nasijecite na uredne kocke. Meso purećeg zabatka je podatno i nije teško s njim raditi. Na ribežu naribajte luk i mrkvu. Na malo ulja stavite naribano povrće i kocke mesa. Kožu i kost također stavite da se kuha zajedno s mesom. Dinstajte sve skupa , dodajte začine i brašno te sve skupa podlijevajte vinom. Kuhajte oko pola sata na laganoj vatri.

Koristim mađarsku mljevenu papriku koja daje odličan okus. Također je važna i tucana ljuta paprika koja daje žestinu i aromu. Ljuta paprika koja je tucana daje puno kvalitetniji okus od sasvim mljevene. Naravno, nijedan gulaš ne može bez domaće vegete. Nikad ne koristim kupovnu jer to nema nikakve sličnosti.

Kao prilog ovom jelu paše sve: tjestenina, njoki, krumpir, okruglice od kruha, palenta...

Piše: Sunčica P.