Gulaš od purećeg zabatka

Gulaš od purećeg zabatka spada među najbolje gulaše koje sam probala. Meso purećeg zabatka je mekano i malo masnije te je zato idealno za gulaš. Uz prave začine, dobit ćete izuzetno ukusan ručak.

Sastojci

  • 1 pureći zabatak
  • 2 veća luka
  • 1 mrkva
  • 2 dl bijelog vina
  • 2 žlice brašna
  • začini: sol, papar, domaća vegeta, slatka mljevena paprika, ljuta tucana paprika
gulaš

Pureći zabatak očistite od kože i iskoštite ga. Preostalo meso nasijecite na uredne kocke. Meso purećeg zabatka je podatno i nije teško s njim raditi. Na ribežu naribajte luk i mrkvu. Na malo ulja stavite naribano povrće i kocke mesa. Kožu i kost također stavite da se kuha zajedno s mesom. Dinstajte sve skupa , dodajte začine i brašno te sve skupa podlijevajte vinom. Kuhajte oko pola sata na laganoj vatri.

Koristim mađarsku mljevenu papriku koja daje odličan okus. Također je važna i tucana ljuta paprika koja daje žestinu i aromu. Ljuta paprika koja je tucana daje puno kvalitetniji okus od sasvim mljevene. Naravno, nijedan gulaš ne može bez domaće vegete. Nikad ne koristim kupovnu jer to nema nikakve sličnosti.

Kao prilog ovom jelu paše sve: tjestenina, njoki, krumpir, okruglice od kruha, palenta...

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/19