Fini pureći odresci

Nisam ljubitelj purećih odrezaka, ali na ovaj način ih volim spremati. Recept mi se odmah svidio i jelo je zaista zavrijedilo biti na stalnom meniju. To je nešto što će svi prihvatiti i rado jesti.

pureći odresci

 

Sastojci

  • 0,5 kg tankih purećih odrezaka
  • 10 dkg slanine
  • 3 glavice luka
  • 2 -3 mrkve
  • 200 g kiselog vrhnja
  • 1 žlica senfa
  • sol, papar

Pureće odreske režite što tanje. Istučete ih batom za meso te ih posolite i popaprite. Odreske uvaljajte u brašno ali samo s jedne strane i tu stranu stavite peći na vruće ulje. Pecite po 3 minute sa svake strane i izvadite van. Na istom ulju dalje pržite povrće. Najprije stavljate ploškice narezane slanine, zatim luk izrezan na polumjesece i na kraju mrkvu izrezanu na trakice. Kada luk malo požuti, vraćate polupečene odreske. Čim odresci postanu mekani, dolijete vrhnje pomiješano s malo soli i senfom. Kratko zagrijte i poslužite uz njoke, palentu i slično. Meni je čak dovoljna neka salata. Jelo je toliko ukusno da mu ne treba puno dodataka.

Kao prilog ovom jelu paše sve: tjestenina, njoki, krumpir, okruglice od kruha, palenta...

Piše: Sunčica P.