Curry piletina

curry piletina

Ovaj recept mi se uvijek nalazi u jelovniku jer moji vole okus curry-ja. Jednom sam kupila kvalitetni, organski curry. Jelo je zaista bilo izuzetno aromatično i ukusno. Baš je ispalo onako kako treba. Očito je da kvalitete curry ima ulogu.

Sastojci

  • 1 pileća prsa
  • 1 glavica luka
  • 2 mrkve izrezane na trake
  • 2 žličice gustina
  • 2 žličice curry-ja
  • 1 žličica ljute, tucane paprike
  • sol, papar
  • 1 dl vode
  • 1 dl mlijeka

Pileća prsa narežite na trakice. Na ulju popržite luk i dodate narezana pileća prsa. Dodajte mrkvu narezanu na trakice, po mogućnosti mladu mrkvu. Dodate sol, papar, tucanu papriku i dinstate dok meso ne bude gotovo. Treba svega nekoliko minuta dok meso sasvim ne pobijeli. U čaši razmutite gustin i curry  s vodom i mlijekom. Dodate to mesu i kuhate još 5 do 10 minuta da se svi sastojci sjedine.

Za prilog je naravno najbolja riža.

Piše: Sunčica P.