Crvena pastrva

Ova zapečena pastrva je posebna zbog dobre marinade. Pastrva ima neutralni i blagi okus i potrebno je nešto da bi taj okus obogatilo. Kao što u fiš-paprikaš dobro pristaje crvena paprika, tako je i u ovoj marinadi crvena paprika bitan začin.

pečena pastrva

Sastojci

  • pastrve
  • maslinovo ulje
  • crvena paprika
  • ružmarin
  • bosiljak
  • peršin
  • krupna sol

Najbolje je marinirati preko noći. Mariniram iznutra i izvana. Obično mariniram u vrećici jer se tako marinada najbolje rasporedi. Vrećicu jednostavno preokrenete koji put u toku mariniranja kako bi efekt mariniranja bio bolji. Zimi koristim suhe začine, ali prijeđem na svježe čim dođe sezona. Doziram sastojke prema ukusu i tu ne možete pogriješiti. 

 

Pastrve pečete na gril tavi koju ne trebate posebno mastiti jer je i sama riba dovoljno masna. Čim korica dobije rumenu boju s obje strane, gotovo je. Inače, pastrvi ne skidam sluz i sitne ljuskice. Čišćenje pastrve izvana nema utjecaja na okus. Sluz je štiti da se ne zapeče previše i daje bolji okus. Krumpir zapečen s palentom je odličan prilog.

Piše: Sunčica P.