Breskvina šarlota

Ova torta nije isključivo ljetna slastica. Ako nemate svježih breskvi možete kupiti veću konzervu breskvi ili marelica. Okus nimalo ne zaostaje.

 

Žumanjke pjenasto umutite sa šećerom, dodajte vodu, pa brašno. Od bjelanjaka istucite čvrst snijeg, pa ga umiješajte u smjesu. Ispecite tanki biskvit u limu 40x35 pokrivenom papirom za pečenje, na 180 C 15-20 minuta. Vrući biskvit zarolajte u vlažnu čistu krpu, ostavite desetak minuta, pa odvijte. Tijesto premažite domaćim đemom. Isprobala sam đem od šljiva i odlično je. Kažu da je još bolje sa đemom od jagoda. Premazani biskvit zavijte u čvrstu roladu. Režite na što tanje ploške kojima obložite zdjelu tanko premazanu uljem. Ja koristim veću zdjelu od salate. Bitno je da ima lijepi oblik i veličinu koja vas zadovoljava.

Kremu radite tako da najprije skinete koru i koštice breskvama ako su svježe. Zakuhate ih u malo vode i 6 žlica šećera. Ako radite sa kompotom, koristite tekućinu iz kompota. Izmiksate breskve sa štapnim mikserom i dodate u slatko vrhnje. Dio breskvi narežite jer će lijepo izgledati komadići breskve. Smjesa treba biti topla, ne vruća. U takvu smjesu dodajte prethodno otopljenu želatinu (pratite uputstva na etiketi želatine). Dobro izmiješajte i izlijete u zdjelu sa biskvitnim šnitama. Stavite u hladnjak i nakon 5-6 sati kad želatina zgusne prevrnete tortu. Tortu možete ukrasiti šlagom, međutim mislim da je dovoljno lijepa i ukusna da joj ne treba nikakvih dodataka.

 

Sastojci

Biskvit
  • 6 žlica šećera
  • 6 žlica oštrog brašna
  • 6 jaja
  • 6 žlica vode
  • na vrh noža soli
Krema
  • 1 veća konzerva breskvi (ili pola kile svježih)
  • 6 žlica šećera
  • 5 dl slatkog vrhnja
  • 6 listića želatine

Piše: Sunčica P.



Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/10