Zimski napitak

Kada imate dobar blender, onda nije teško iskoristiti čak ni plodove divljeg šipka. Nakupila sam ih cijelu platnenu vreću i zaista nisam znala kako bi ih iskoristila. Probala sam ih ubaciti u svoj recept jutarnjeg napitka. Recept je ispao baš pravi zimski napitak za zdravlje i otpornost na zimsku navalu bakterija i virusa.

zimski napitak

Obavezni dio recepta u zimskom razdoblju je domaći limun. Najprije sastružem njegovu koricu, zatim ga ogulim od bijele ovojnice i stavim u posudu blendera, ubacim 5 - 6 divljih šipaka, žlicu meda, žličicu peludnih zrnaca. Za popunu dodajem ili jabuku ili bananu. Dolijem vode koliko treba i sve je gotovo za par minuta,.. i tako svako jutro. Nakon takvog početka, sigurno nećete imati probleme s virozama i prehladama.

 

Što imate bolji blender, imat ćete bolju iskoristivost onih sitnih, tvrdih koštica. Konzumiranje takve hrane bitno je u našoj prehrani jer su divlje biljke pune minerala i elemenata u tragovima kojima oskudijeva naša sterilna prehrana. Upravo su takvi sastojci ono što fali našem zdravlju i ono što vam ne može nadoknaditi nikakav farmaceutski pripravak.

Sastojci koje stavljate u blender:

 

  • 1 domaći limun
  • pola šake divljeg šipka
  • žlica meda
  • žličica peludnih zrnaca
  • banana ili jabuka
  • vode koliko trebate

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (2 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/24