Varivo od buče

Jedno staro i zaboravljeno jelo sjeverne Hrvatske. Jednostavno i brzo se napravi pogotovo zato što se već naribana buča može kupiti na tržnici.

juha od tikvica

Sastojci

  • 700 g naribane buče
  • 2 žlice jabučnog octa
  • 1 luk
  • 2 - 3 češnja češnjaka
  • 200 g svježe rajčice ili konzerviranih pelata
  • kim, vegeta, sol
  • 1 žlica oštrog brašna
  • 2 - 3 žlice kiselog vrhnja
  • peršin

Naribanu tikvu prelijte octom. Na ugrijanom ulju popržite nasjeckani luk, a zatim dodajte nasjeckani češnjak, buču, oguljenu i usitnjenu rajčicu. Umiješajte kim, malo vegete i soli. Lagano pirjajte. Kada buče omekšaju, umiješajte vrhnje izmiješano s brašnom. Sve još kratko prokuhajte i pred kraj pospite nasjeckanim peršinom.

Piše: Sunčica P.



Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2019 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 19.1213/24