Travanj

Ukrasni vrt

Ako već niste uklonite zaštitu od zime. Travanj je povoljno vrijeme za sadnju crnogorice i zimzelenog drveća i grmlja. Prije sadnje korijenov grumen stavite u vodu. Ruže prije sadnje također treba natapati u vodi a nakon sadnje zagrnuti. Sada je pravo vrijeme za sijanje jednogodišnjeg cvijeća u klijalište ili ispod folije - kao što su zvijezdan, kadifica, cinija, mignon-dalije i sl. Neosjetljive vrste kao zlatni mak, iberis, azaleje, mješavine s poljskim cvijećem možete odmah sijati na stalno mjesto.

Travnjak je potrebno pognojiti i započeti kosidbu. Sadite trajnice, površinski rahlite tlo i uklanjajte korov.

voćka u cvatu

Povrtnjak

Početkom mjeseca sadite na otvorenom salatu glavaticu i korabice a sredinom mjeseca različite vrste kupusnjača. Celer i salatu glavaticu pikirajte u stakleniku ili u kućicu ispod folije. Vrijeme je za preduzgoj krastavaca, grmolikog graha, kukuruza šećerca, tikvica i drugih vrsta koje vole toplinu. U ranom klijalištu, posađene rajčice i paprike u posudicama razmaknuti kako bi se biljke dobro razvijale. Na otvorenom možete sijati rotkvicu, ranu rotkvu, ciklu, grašak i grašak šećerac kao i majsku repu.

Voćnjak

Čim se kora guli, može se cijepiti, prije toga režite glave kalema na duljinu šake. Rezidba na stablima bresaka kod kojih se sada mogu razlikovati različite vrste pupoljaka. Rane na drveću od nagriza životinja, na rubovima izrežite i premažite glinenom kašom u koju je dodana trećina slamnatog kravljeg gnoja. Ranu zamotajte vrećom od lana. Ovo je doba kad je potrebno obaviti prskanje protiv krastavosti.

Berba i sijanje u zatvorenom prostoru:

Berba: rotkvica, špinat, matovilac, salata, poriluk, mladi luk, blitva, kasni kelj

Sijanje na gredice: mrkva, peršin, cikla, rotkvica, špinat, bob, grašak, kupus kasni, kelj kasni, cvjetača kasna, brokula, korabica kasna, poriluk, salata, blitva

Sadnja: kupus rani, cvjetača rana, brokula, korabica rana, salata, mladi luk, blitva

01.04.2019.

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.018/14