Tortilja omlet
Fino, hrskavo, ukusno i hranjivo. Brzinski obrok koji će vas nahraniti i zadovoljiti okusne pupoljke. Dvije specifične namirnice trebate imati doma da biste završili ovaj recept. To su tortilje i umak siracha. Nikako one konzervirane, smrdljive tortilje iz trgovina. Jednostavno ne nogu podnijeti taj smrad po konzervansu. Nabavite svježe tortilje i držite ih u hladnjaku, čak ih možete i zamrznuti. Za sada trgovina Veronica distribuira takve tortilje i tamo ćete ih sigurno naći. Druga namirnica je umak siracha. Radi se u pikantnom umaku od čili paprike. Ostale namirnice sigurno imate kod kuće.
Sastojci
(sastojci za jednu tortilju)
- 1 svježa tortilja
- 2 jaja
- nekoliko šnita šunke
- malo naribane gaude
- majoneza
- siracha
Prije nego počnete raditi, bilo bi dobro da sve bude spremno jer se sve odvija brzo i gotovo odmah. Pripremite kajganu, izribajte sir i narežite šunku u trakice. Tek tada krenite na slijedeće korake.
Najprije na tavici, na malo ulja ispržite tortilju da bude hrskava i ostavite sa strane.
Na istoj tavici ubacite kajganu od 2 jaja i ravnomjerno rasporedite po tavici. Gotovo odmah pospite naribanim sirom i trakicama šunke. Pustite da kajgane malo očvrsne, koju minutu.
Na polovicu površine istisnite malo siracha umaka i majoneze .
Poklopite sa tortiljom i prevrnite sadržaj tavice na plitki tanjur. Preklopite tortilju i uživajte dok je jelo toplo.
Piše: Sunčica Pećnjak