Sočne Lazanje
Bešamel:
Bešamel radite prvog. Na ulju popržite brašno tako da dobije zlatnu boju i zatim zalijte litrom mlijeka. Miješajte na laganoj vatri dok ne počne gusnuti (10 – ak minuta), te dodajte sol.
Kada je Bechamel gustoće smjese za palačinke, dodajte mu jedno cijelo jaje i dobro zamiješajte. Jaje se dodaje da bi umak dobio žutu boju, a može i bez toga.
Nadjev:
Na ulju kratko popržite nasjeckani crveni luk, dodajte mu češnjak narezan na ploškice te kratko zajedno propirjajte. Na luk dodajte mljeveno meso i miješajući dinstajte podlijevajući vodom. Posolite, popaprite i prodinstajte. Dodajte koncentrat rajčice i čili u prahu (ako volite ljuto).
Kore:
U 2,5 litra vode dodati malo soli i kašičicu ulja. Kada voda provri, spuštati po dvije kore (da se ne bi zalijepile) i kuhati 10-15 minuta. Umjesto kora možete slobodno ispeći palačinke klasičnom smjesom za palačinke (trba vam otprilike 20-ak palačinki). Ova verzija sa palačinkama je izuzetno ukusna!
Također možete i sami zamijesiti kore. Vidi recept za kore.
Slaganje:
Kalup za lazanje namazati uljem i dno obložiti korama. Kore najprije poprskati bešamelom, zatim mesom, ribanim sirom, pa opet malo bešamelom. Opet staviti kore i ponoviti postupak. Završiti bešamelom i prekriti komadićima sira. Peći u pećnici oko 45 min na 180 C.
Na kraju nemojte zaboraviti poslužiti lazanje uz nešto zeleno. Ta kombinacija je savršena. Na slici sam pomiješala sirovu mladu blitvu, mladi luk, peršin i salatu. Ma divno jelo i sve paše.
Sastojci
Bešamel
- 1 dl ulja
- 5 žlica brašna
- 1 l mlijeka
- sol
- 1 jaje
Nadjev
- 500 g mljevenog mesa
- 1 paket gotovih kora za lazanje
- 1 glavica luka
- 3-4 režnja češnjaka
- 2 - 3 žlice koncentrata rajčice
- sol, papar, čili po ukusu
- 40 dkg ribane gaude
Piše: Sunčica P.
Ocijenite ovo:
prosjek 5.0 (2 glas(a)/ova)
-
recepti-izabela
Ljetna je sezona i zašto se odreći sarme...Lišće vinove loze je odličan i maštovit izbor.
06.08.2012.