Ljetne pogačice

Sastojci

  • 20 dkg mljevenog mesa
  • 1 pakiranje lisnatog tijesto
  • maslinovo ulje
  • 2 velika luka
  • košer sol i svježe mljeveni crni papar
  • 3 jušne žlice suhog bijelog vina
  • 3 žličice svježeg lišća majčine dušice
  • 4 žlice svježe ribanog parmezan
  • 4 češnja češnjaka
  • kozji sir
  • 2 velike rajčice narezane na kriške
  • 3 žlice svježeg bosiljka

Nakon što se lisnato tijesto odmrzne, podijelite ga u 12 pogačica. Razvaljajte svaku pogačicu kao palačinku. Da bi dobili pravilan krug koristite prikladni tanjur i višak tijesta odrežite kotačićem za tijesto. Po rubovima pospite parmezan, pa prevrnite rubove da parmezan ostane unutra . Luk isijecite na kolutove. Popržite ga sa listićima majčine dušice (timijan) uz dodatak češnjaka, soli, papra i malo vina. Prženi luk rasporedite po pogačicama. Na preostalom ulju kratko popržite mljeveno meso sa malo soli i opet rasporedite po pogačicama. Rajčice nasijecite na kolutove i rasporedite na pogačice. Pospite kozjim sirom, maslinovim uljem paprom i soli. Stavite peći u pećnicu na 15-ak minuta i na samom kraju pospite svježim bosiljkom.

 

Umjesto mljevenog mesa možete upotrijebite šnite friške vratine, šunke, pancete, a mogu doći i gljive.

Piše: Sunčica P.