Sataraš

sataraš

Sataraš , đuveđ ili kako god se to zvalo nisam kuhala dok nisam spremila to jelo na ovaj način. Vrlo često ne volite neka jela, a zapravo se radi o nijansama u pripremi koje vam omoguće da prilagodite jelo svom ukusu. Shvatila sam da je ovo jelo u sezoni paprika i paradajza odlična i zdrava večera, pa i prilog za ručak.

Sastojci

  • 2 glavice luka
  • 4 - 5 paprika
  • 2 - 3 rajčice
  • 2 jaja
  • sol, papar, ulje

Na malo ulja stavite narezani luk. Dodajte papriku. Za ovo jelo je bitno da ima dosta paprike. Lijepo izgleda kada su paprike različite boje: crvena, zelena, žuta. Režite kockaste i krupne komade. Sve mora biti izrezano grubo jer izgleda ljepše. Kada paprika malo popusti zalijte sa čašom vode. Dodajte sol. Tek tada grubo izrežite rajčice i dodajte. Kuhajte još 15-ak minuta. Na samom kraju umutite dva jaja i dodajte u jelo. Držite jelo na kuhalu tek 2 minute, jer od prevelikog kuhanja tekućina i jaje će se početi razdvajati. Jaje će zgusnuti sataraš i bit će odlično. Odlična ljetna večera.

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (2 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.018/2