Šalša

U Dalmaciji, Primorju i Istri tradicionalno je jelo, Talijani je smatraju svojom, ali je podrijetlom iz Meksika. Sigurno je da je iznimno zdravo ljetno jelo, koje se može jesti toplo i hladno, a ukusno je s tjesteninom, palentom, njokima, mesom na lešo....

Sezonu svježih rajčica trebalo bi iskoristiti kako bismo obogatili ljetne obiteljske jelovnike. Za vrućina svaki je lagani obrok dobrodošao, a upravo su takva jela od rajčice.

Sastojci

  • 1 kg oguljenih i narezanih svježih rajčica
  • 2 luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 60 ml maslinova ulja
  • 6 svježih listova bosiljka
  • 1 žlica šećera
  • 2 žlice ljute paprike, sol i papar.

U širokoj tavi pirjajte sitno narezan luk. Kad omekša, dodajte češnjak, a za 1-2 minute dodajte bosiljak i rajčice. Umiješajte šećer, ljutu papriku, posolite, popaprite pa lagano kuhajte oko 30 minuta ili dok se ulje ne počne odvajati od rajčice.

Piše: Sunčica Pećnjak



Ocijenite ovo:

prosjek 4.0 (2 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2019 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/41