Šalša

U Dalmaciji, Primorju i Istri tradicionalno je jelo, Talijani je smatraju svojom, ali je podrijetlom iz Meksika. Sigurno je da je iznimno zdravo ljetno jelo, koje se može jesti toplo i hladno, a ukusno je s tjesteninom, palentom, njokima, mesom na lešo....
Sezonu svježih rajčica trebalo bi iskoristiti kako bismo obogatili ljetne obiteljske jelovnike. Za vrućina svaki je lagani obrok dobrodošao, a upravo su takva jela od rajčice.
Sastojci
- 1 kg oguljenih i narezanih svježih rajčica
- 2 luka
- 2 režnja češnjaka
- 60 ml maslinova ulja
- 6 svježih listova bosiljka
- 1 žlica šećera
- 2 žlice ljute paprike, sol i papar.
U širokoj tavi pirjajte sitno narezan luk. Kad omekša, dodajte češnjak, a za 1-2 minute dodajte bosiljak i rajčice. Umiješajte šećer, ljutu papriku, posolite, popaprite pa lagano kuhajte oko 30 minuta ili dok se ulje ne počne odvajati od rajčice.
Piše: Sunčica P.
Ocijenite ovo:
prosjek 4.0 (2 glas(a)/ova)