Salata od rajčice i mozarelle

Uvijek popularna talijanska salata. Poznata je pod nazivom salata Caprese. Divno osvježava u ljetnim mjesecima i gotovo da može biti samostalno jelo. To je salata koja divno izgleda i uvijek je možete servirati gostima.

Sastojci

  • rajčice
  • pakiranje mozarelle
  • maslinovo ulje
  • češnjak
  • bosiljak
  • sol, papar

U manjoj staklenoj posudi stavite sitno narezani češnjak, nasjeckane listove bosiljka, sol, papar i zalijte maslinovim uljem. Neka se par minuta okusi prožmu. Na gornjoj slici upotrijebila sam mladi češnjak koji je dodatno zazelenio salatu. Koji list bosiljka možete ostaviti za ukras.

 

Za to vrijeme narežite rajčicu i mozarellu na ploške. Mozarellu stavljajte između ploški rajčica. Na kraju sve zalijte umakom od maslinova ulja i začina. Salata je najbolja rashlađena u hladnjaku.

Piše: Sunčica P.