Salata od rajčice i mozarelle

Uvijek popularna talijanska salata. Poznata je pod nazivom salata Caprese. Divno osvježava u ljetnim mjesecima i gotovo da može biti samostalno jelo. To je salata koja divno izgleda i uvijek je možete servirati gostima.

Sastojci

  • rajčice
  • pakiranje mozarelle
  • maslinovo ulje
  • češnjak
  • bosiljak
  • sol, papar

U manjoj staklenoj posudi stavite sitno narezani češnjak, nasjeckane listove bosiljka, sol, papar i zalijte maslinovim uljem. Neka se par minuta okusi prožmu. Na gornjoj slici upotrijebila sam mladi češnjak koji je dodatno zazelenio salatu. Koji list bosiljka možete ostaviti za ukras.

 

Za to vrijeme narežite rajčicu i mozarellu na ploške. Mozarellu stavljajte između ploški rajčica. Na kraju sve zalijte umakom od maslinova ulja i začina. Salata je najbolja rashlađena u hladnjaku.

Piše: Sunčica Pećnjak



Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2019 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/22